Πρόοδος
--:--
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar
Progress bar

Χειρονομίες αφής

Ερώτηση 1 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 1

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες είναι:
1. Ίδιες για όλους τους ανθρώπους.
2. Διαφορετικές για κάθε άνθρωπο.
3. Ίδιες για τούς ανθρώπους ίδιας ηλικίας.

Ερώτηση 2 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 2

Τα έτοιμα γεύματα όπως μπισκότα, τσιπς κ.λπ. πρέπει να αποφεύγονται, διότι:
1. Έχουν υψηλή διατροφική αξία.
2. Δεν έχουν καμιά σχεδόν διατροφική αξία.
3. Περιέχουν χαμηλές ποσότητες ακόρεστων λιπαρών.

Ερώτηση 3 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 3

Τροφές πλούσιες σε ενέργεια που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά είναι:
1. Τα δημητριακά, το ρύζι, τα μακαρόνια.
2. Τα τηγανητά και το αλάτι.
3. Το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κρέας.

Ερώτηση 4 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 4

Η κατανάλωση άφθονων υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας:
1. Πρέπει να συνδυάζεται με την κατανάλωση αλατιού.
2. Πρέπει να αποφεύγεται.
3. Είναι θετική για την υγεία.

Ερώτηση 5 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 5

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης υγρών πρέπει να περιλαμβάνει:
1. Αλκοόλ.
2. Καφέ.
3. Χυμούς.

Ερώτηση 6 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 6

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης υγρών είναι:
1. 1/2 λίτρο.
2. 1 λίτρο.
3. 2 λίτρα.

Ερώτηση 7 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 7

Η ημερήσια διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε πέντε μερίδες:
1. Φρούτων και λαχανικών.
2. Νερού.
3. Πουλερικών ή/και ψαριών.

Ερώτηση 8 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 8

Η παράλειψη κάποιου γεύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας οδηγεί σε:
1. Απώλεια σωματικού βάρους.
2. Αύξηση σωματικού βάρους.
3. Υπερβολική κατανάλωση τροφής στο επόμενο γεύμα.

Ερώτηση 9 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 9

Τα βαριά γεύματα πρέπει να αποφεύγονται το:
1. Πρωί.
2. Μεσημέρι.
3. Βράδυ.

Ερώτηση 10 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 10

Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί στον οδηγό:
1. Αύξηση του χρόνου αντίδρασης.
2. Μείωση του χρόνου αντίδρασης.
3. Διεύρυνση του οπτικού πεδίου.

Ερώτηση 11 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 11

Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί στον οδηγό:
1. Περιορισμό του οπτικού πεδίου.
2. Μείωση του χρόνου αντίδρασης.
3. Διεύρυνση του οπτικού πεδίου.

Ερώτηση 12 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 12

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο περιεκτικότητας αλκοόλ στο αίμα (μετρούμενο με τη μέθοδο της αιμοληψίας) για τους οδηγούς λεωφορείων είναι:
1. 0,10 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.
2. 0,20 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.
3. 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.

Ερώτηση 13 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 13

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο περιεκτικότητας αλκοόλ (μετρούμενο με αλκοολόμετρο) για τους οδηγούς λεωφορείων είναι:
1. 0,10 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα.
2. 0,50 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα.
3. 0,20 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα.

Ερώτηση 14 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 14

Γενικά παρατηρείται ότι οι οδηγοί που έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά:
1. Υποτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες.
2. Υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες.
3. Έχουν ακριβή εκτίμηση των οδηγικών ικανοτήτων τους.

Ερώτηση 15 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 15

Σε οδηγούς που έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά, συχνά παρατηρείται:
1. Μείωση των οδηγικών τους ικανοτήτων.
2. Βελτίωση των οδηγικών τους ικανοτήτων.
3. Σταθερότητα στις οδηγικές τους ικανότητες.

Ερώτηση 16 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 16

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες πρόκλησης ατυχημάτων είναι:
1. Η κόπωση του κινητήρα.
2. Η κόπωση του συσσωρευτή.
3. Η κόπωση του οδηγού.

Ερώτηση 17 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 17

Η κόπωση του οδηγού μπορεί να οδηγήσει:
1. Στη μείωση των αντανακλαστικών του και, ενδεχομένως, σε υπνηλία.
2. Στη βελτίωση των αντανακλαστικών του και, ενδεχομένως, σε υπνηλία.
3. Στη μείωση του χρόνου αντίδρασης και, ενδεχομένως, σε υπερδιέγερση.

Ερώτηση 18 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 18

Η αύξηση του χρόνου αντίδρασης του οδηγού ωθεί:
1. Στη βελτίωση των αντανακλαστικών του.
2. Στη λήψη βεβιασμένων αποφάσεων.
3. Στο σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών του.

Ερώτηση 19 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 19

Γενικά, οι πιο επικίνδυνες ώρες για εμφάνιση του φαινομένου της κόπωσης του οδηγού είναι οι:
1. Απογευματινές.
2. Μεσημβρινές.
3. Πρώτες πρωινές.

Ερώτηση 20 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 20

Η πιο αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της υπνηλίας είναι:
1. Ο δυνατός καφές.
2. Ο εξαερισμός της καμπίνας του οδηγού.
3. Ο ολιγόλεπτος ύπνος.

Ερώτηση 21 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 21

Το άγχος είναι η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες αυξημένης πίεσης και θεωρείται:
1. Ασθένεια του πνεύματος.
2. Φυσική αντίδραση.
3. Ασθένεια του σώματος.

Ερώτηση 22 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 22

Μακροπρόθεσμο και έντονο άγχος μπορεί να προκαλέσει:
1. Διαρκή ευφορία.
2. Περιορισμό του οπτικού πεδίου.
3. Διαρκή κόπωση.

Ερώτηση 23 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 23

Το άγχος βραχυπρόθεσμα προκαλεί:
1. Απώλεια συγκέντρωσης και αναίτια νευρικότητα.
2. Διαρκή κόπωση.
3. Διαρκή ευφορία.

Ερώτηση 24 ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 24

Η καλύτερη στρατηγική αντιμετώπισης του άγχους είναι:
1. Η παραίτηση από την αγχώδη εργασία.
2. Τα ηρεμιστικά χάπια.
3. Η πρόληψη του.